Vragen?

Aarzel dan niet te mailen naar info@lierjazz.be

Bezoek ons ook op Facebook

LIER JAZZ FESTIVAL in QUOTES:

“I enjoy hearing solo’s that are very well thought out as well as solo’s that are totally spontaneous, passionate, and evoke emotions ranging from joy to great sadness. Improvising or spontaneously creating music as a solo is, in my opinion, the ultimate expression of individual identity. I look forward to a great festival and presentation of music!! Hope to see a record number of people in attendance!” – Kerry Moffit (artist in residence LJF 2012, guest BBL LJF 2014)

“Het LIER JAZZ FESTIVAL is een ontzettend kleurrijk festival en geeft een experimenteel jazzpodium aan Belgische artiesten, maar ook aan internationale vedetten en regionale talenten.” – Jef Neve (peter LJF 2011)

“Zingen met de Lierse BigBandLier gaf mij vleugels!!!!” – Door van Boeckel (gastvocalist BigBandLier LJF 2010)

“De kracht van LJF zit hem in de warme atmosfeer waarin je niet alleen kan genieten van enkele topnamen, maar vooral ook van talloze opkomende muzikanten en groepen, die ongetwijfeld de toekomst van de Belgische Jazz zullen maken.” – Bram Weijters (LJF 2011, LJF 2012)

“Het LJF is een fantastisch initiatief. Sinds 2010 ligt het accent weer op de jazz. Ieder jaar slagen de organisatoren erin een programma samen te stellen waarin alle jazzstijlen terug te vinden zijn. Op de affiche staan trouwens niet alleen grote gevestigde namen. Ook jonge of beginnende groepen krijgen de unieke kans om hun talent te tonen.” – Wim Dekens, The Jazz Factor (LJF 2010)

“Samen met mijn groep stond ik op het LJF 2011 in de prachtige zwartzusterskapel te spelen, een unieke en inspirerende ervaring. Dit festival doet Lier leven! “ – Marjan Van Rompay (LJF 2011, LJF 2012)

“Ik kan oprecht zeggen dat ik het geweldig vind hoe een zo aan stijlen gevarieerd jazzevent waar jong, oud, liefhebber en professional een podiumplaats krijgen toebedeeld, zo’n prachtige locatie vind in het hartje van Lier, en dat op de vooravond van een feestdag!” – Arno Goossens (LJF 2011)

“Prachtig initiatief, prachtige omgeving, prachtige organisatie, prachtige mensen, prachtige bands, prachtige muziek, prachtige solo’s. There’s no music like big band music. Swing, ballad, rock, funk, samba, bossa…it was all there ! When can we come again ?” – Douglas Jillings (Big Band Geel) (LJF 2010)

“Lier Jazz Festival is enig, leuk en inspirerend voor jong en oud!” – Johan Coen, leider North Side Big Band (LJF 2014)

“1000x dank voor de uitnodiging op LJF. Het was heel leuk en comfortabel spelen. Mooie locatie, behulpzame mensen, fantastisch publiek… Lier Jazz Festival is een voorbeeld!” – Bart Quartier (LJF 2015)

“Elk jaar weer is het uitkijken om met een ensemble van de academie tussen de line-up van LJF te staan!  Voor mezelf voelt dat aan als een enorme appreciatie van mijn werk op de academie. Voor de leerlingen in dat ensemble als een ultieme beleving van hun prestatie en een heel mooie kans tot het ontplooien van hun talenten. Dat is dubbel genieten!” – Roeland Van Noten, leraar SAMWDYT7TET (diverse edities LJF)

” LJF. Een festival dat bruist van talent, artistieke energieën en warme zielen. Sterk initiatief dat niet alleen de Belgische pioniers aan het woord laat, maar ook muzikanten van jong en oud met verschillende muzikale achtergronden.” – Egor Doubay – Amsterdam Quartet (LJF 2016)

‘Als 16-jarige zijn enkele concerten van het Lier Jazz Festival me steeds bijgebleven, ik denk bijvoorbeeld aan Ifa y Xango. Nu, enkele jaren later ben ik enorm trots om er met mijn eigen band te staan.’ – Rebekka Van Bockstal (LJF 2016, 2018)
“Lier Jazz Festival, telkens een plezier om er te spelen. Goed georganiseerd, ongedwongen sfeer, mooie locatie, en een warm publiek. Wij zijn er de komende editie (weer) graag bij!” – Ewout Pierreux – met Tutu Puoane op LJF 2016, nu met Rebirth Collective op LJF 2018
Het was weer een heel gezellige Lier Jazz. Met veel talent en prachtige muziek van o.a. De Big Band van de Academie, Rebirth Collective en de Century Jazz Orchestra die de jazzgeschiedenis van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw lieten herleven.
Op naar de editie van 2019! – Roland De Lathouwer (publiek LJF 2018)